Bevraging over de detachering van werknemers in de Europese bouwsector

Wij nodigen u vriendelijk uit om deel te nemen aan een onlinebevraging over de beschikbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van informatie bij het ‘detacheren’ van werknemers binnen de Europese Unie, wat betekent dat zij worden uitgezonden om in een andere lidstaat een tijdelijke opdracht te verrichten.

Deze bevraging wordt gesteund door Bouwunie en is gericht aan ondernemingen (inclusief zelfstandigen) in België actief in de bouwsector, die werknemers hebben gedetacheerd naar het buitenland of gedetacheerde werknemers uit het buitenland hebben ontvangen. De meest geschikte respondent is de zaakvoerder of iemand die op de hoogte is van de algemene (detacherings)situatie, bijvoorbeeld een HR- of personeelsverantwoordelijke.

De bevraging maakt deel uit van een door de EU gefinancierd onderzoeksproject genaamd INFO POW. Ze is een belangrijk instrument voor de beoordeling van de behoefte aan toegankelijke informatie over de detacheringsregels, het detecteren van uitdagingen waarmee ondernemingen worden geconfronteerd en het doen van aanbevelingen aan beleidsmakers.

Daarom zouden wij het ten zeerste op prijs stellen als u 15 minuten van uw tijd kunt nemen om de bevraging in te vullen.

Deelname aan de bevraging is anoniem en valt onder de wetgeving inzake gegevensbescherming. De meeste vragen zijn gesloten vragen, en bij enkele open vragen kunt u aanvullende informatie geven.

Voor vragen kan u contact opnemen met de betrokken onderzoekers: Lynn De Smedt of Frederic De Wispelaere. U mag ook steeds contact opnemen met Bouwunie via twain.dehondt@bouwunie.be

>>Start hier de bevraging over de detachering van werknemers in de Europese bouwsector