Bouwunie vertegenwoordigd op het VBOC

Het VBOC is een rechtstreeks overleg tussen enerzijds alle Vlaamse ministers met een bevoegdheid die de bouw aanbelangt en anderzijds de vertegenwoordigers van de Vlaamse bouwsector.

Bouwunie was er vertegenwoordigd door haar voorzitter Filip Verkest, de voorzitter van Bouwunie Infrastructuurwerken Jerome Vanroye, Ilse Baeck, lid van de sociale commissie van Bouwunie, en tenslotte Jean-Pierre Waeytens, secretaris-generaal van Bouwunie.

Onderwerpen die o.a. aan bod kwamen: Vlaamse investeringsinspanningen, Vlaamse overheidsopdrachten, PPS, scholenbouw, duaal leren, het S-peil en de bestrijding van sociale dumping in de bouw.

Bouwunie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om nogmaals haar ongenoegen te uiten bij alle aanwezige excellenties over het voornemen van de Vlaamse regering om de vestigingswet af te schaffen. De Vlaamse regering had er geen oren naar. Ze blijft erbij dat ze de vestigingswet in de bouw wil afschaffen. Bouwunie heeft daarop gevraagd om te garanderen dat Vlaamse bouwbedrijven zonder problemen in de andere Belgische gewesten zouden kunnen blijven werken. Hierop heeft de Vlaamse regering wel positief gereageerd.

Op de foto herkent u vast en zeker: Geert Bourgeois, minister-president, Hilde Crevits, viceminister-president en minder van Onderwijs, Bart Tommelein, viceminister-president en minister van Begroting, Financiën en Energie, Ben Weyts, minister van o.a. Mobiliteit en Openbare werken, en Joke Schauvliege, minister van o.a. Omgeving en Natuur.