ConstruCity boven het doopvont.

Brussels minister van Tewerkstelling en Economie Didier Gosuin heeft dinsdag ConstruCity ingehuldigd, een contactplek voor de bouwsector. Het gaat om een publiek-private samenwerking, waarbij de VDAB, Actiris, Bruxelles Formation, BRC Bouw en Constructiv de handen in mekaar slaan. Het doel: werkzoekenden in de bouwsector meer vacatures en werkgevers in de sector meer kandidaten voorstellen, en dat via informatie, toeleiding en begeleiding op maat.

De werkloosheid in Brussel is nog altijd hoog. Toch hebben bouwbedrijven nog steeds moeite om geschoolde arbeidskrachten te vinden. Behalve transport en logistiek is de bouwsector een van de meest veelbelovende in het Brusselse gewest.

Een one stop shop voor de bouw.

Volgens Gosuin is ConstruCity "het symbool van een mooie dynamiek van netwerkvorming, vereenvoudiging en integratie van alle gebruikers en bedrijven in het gewestelijke beleid inzake tewerkstelling en opleiding. De Brusselse werkzoekenden zullen hierbij gebaat zijn, want zij zullen kwaliteitsvolle opleidingen voor een bouwberoep kunnen volgen." Gabriël Delporte, voorzitter van Constructiv, zegt dat "duurzame tewerkstelling in de bouwsector realiseren, een absolute prioriteit is voor de volledige sector, in Brussel meer dan ooit."

Bedrijven zullen aan ConstruCity kunnen doorgeven welke geschoolde arbeidskrachten ze precies nodig hebben. Het contactpunt gaat dan op zoek naar kandidaten. Werkzoekenden zullen kunnen genieten van begeleiding gaande van informatie over opleiding tot stages om de verschillende beroepen in de sector te ontdekken.

Bouwunie Vlaams-Brabant ligt mee aan de basis van de oprichting van ConstruCity.