Consumentenbrochure: De 10 geboden van de kandidaat-bouwer

Minister van Economie en Consumenten Nathalie Muylle stelde op Batibouw de brochure ‘De 10 geboden van de kandidaat-bouwer’ voor. Bouwunie heeft hier actief aan meegewerkt. De gemeenschappelijke brochure, die er kwam in samenwerking met alle belangrijke partners in de bouwsector, toont op een heldere manier de do’s and don’ts waar elke kandidaat-bouwer mee in aanraking komt. Daarnaast wordt er de nodige aandacht besteed aan de doorverwijzing naar handige websites en informatiekanalen

“Kandidaat-bouwers staan op het punt om wellicht de grootste investering van hun leven te doen. De keuze van de aannemer is dan ook zeer belangrijk en moet goed beredeneerd gebeuren”, zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens. “Houd als bouwer rekening met deze 10 geboden en ga enkel in zee met een betrouwbaar bedrijf dat op z’n minst geen sociale of fiscale schulden heeft. De federale overheid heeft met www.checkinhoudingplicht.be een erg handige tool ontwikkeld om dit te checken. Via onze eigen website www.vinduwaannemer.be kunnen bouwers snel een aannemer uit hun buurt vinden.”

Eerder verzamelde Bouwunie al een aantal tips voor bouwers om de betere aannemers te detecteren. Die staan gebundeld in de checklist “Hoe herken je een goede aannemer.”

Hieronder kan u de brochure downloaden.