Fabrikant van buitenschrijnwerk ontzorgt klant én dealer

Sinds 1994 groeide schrijnwerkproducent DAKO uit tot een premium brand binnen de bouwwereld. Maar ook letterlijk : over de héle wereld ! Door innovatie en voeling met de bouwmarkt, maar ook door in te zetten op duurzame partnerrelaties.

DAKO produceert al meer dan 25 jaar buitenschrijnwerk en biedt slim het hoofd aan nieuwe ontwikkelingen op de bouwmarkt. “Een voorbeeld: hout is vandaag de dag moeilijk te verkrijgen. Ondanks de actuele hoge prijzen is het eigenlijk altijd al een duur, maar esthetisch product geweest. Het natuurlijke materiaal heeft daarnaast nabewerkingen nodig, waardoor alternatieve materialen steeds populairder worden. Met schrijnwerk in aluminium of pvc heb je een volwaardig alternatief, zowel esthetisch, isolerend als beveiligend.”, vertelt Bruno Vastmans, verkoopdirecteur bij DAKO.

Uitgebreid aanbod buitenschrijnwerk
Met de HarmonyLine serie maakt de snelgroeiende producent DAKO het mogelijk om bij dezelfde leverancier alle toepassingen voor buitenschrijnwerk te bestellen. Het vooruitstrevende familiebedrijf speelt slim in op de vraag naar coherent buitenschrijnwerk voor deuren, ramen, poorten en rolluiken en zorgt hierbij voor een feilloze ondersteuning van haar netwerk van verdelers.
“Wij zorgen dat alles harmonieus bij elkaar past, vandaar de naam van ons productgamma. Of het nu in hout, pvc of aluminium is, wij garanderen comfort met een sterke technische begeleiding. En dat is waar het vandaag om draait. Buitenschrijnwerk op maat, waar we de dromen van onze klanten mee waarmaken.”, aldus Bruno.

Hout staat voor energiebesparing en duurzaamheid
Mooie, traditionele houten ramen van uitstekende kwaliteit. Voeg daar nog een dosis techniek, precisie en ervaring aan toe, en je levert een ecologisch resultaat op, waarvan klanten (bouwers en verbouwers) jarenlang kunnen genieten. Bestand ook tegen wijzigende smaken. Met de juiste verfkleur ziet de woning er in één klap terug heel eigentijds uit, mits je natuurlijk de regels van de kunst respecteert op het vlak van schuren en lakken.

Pvc is veelzijdig
Pvc is een heel veelzijdig materiaal. Het isoleert goed, de profielen zijn beschikbaar in een rijk pallet aan kleuren en het is een stuk goedkoper dan hout. DAKO producten in pvc vragen erg weinig onderhoud en zijn vrij eenvoudig te verwerken in woningen en andere gebouwen.

Aluminiumschrijnwerk voor grote glaspartijen
Bij grote glaspartijen uit pvc of aluminium ontstaat al snel de vrees dat de dikke profielen te veel zullen domineren. Met het trendy Skyline gamma is het mogelijk om weinig zichtbare aluminiumprofielen in de randen in te werken. Met een profiel van 2,5 cm zie je de profielen bijna niet zitten. Omdat aluminium bestand is tegen krassen en de inwerking van vocht en zonlicht, is het materiaal zelfs duurzamer dan pvc en hout.

Snelgroeiende markt vraagt om duurzame samenwerkingen
Dankzij de snelgroeiende markt voelt ook DAKO een stijgende nood aan duurzame samenwerkingen. “Wij zijn blijvend op zoek naar betrouwbare partners. Onze ambassadeurs krijgen het voordeel om kwalitatief hoogstaande producten aan de man te brengen. Want enkel zo kunnen wij aan die stijgende vraag beantwoorden.”, sluit Bruno af.

>> Leer ons kennen!