Filip Verkest herkozen tot voorzitter van Bouwunie

Bouwunie hield op dinsdag 11 juni haar vierjaarlijkse bestuursverkiezingen. De vernieuwde algemene vergadering van Bouwunie telt 73 ondernemers. Ze zijn afgevaardigd door de diverse sector- en regiowerkingen binnen Bouwunie. De leden van de algemene vergadering kozen op hun beurt een nieuwe voorzitter en een nieuwe raad van bestuur.

Filip Verkest (60 jaar), afgevaardigd bestuurder van Bouwonderneming Verkest NV uit Wingene, werd herkozen als voorzitter. Hij is voorzitter van Bouwunie sinds 2012. Aangezien het voorzittersmandaat van Bouwunie maximaal 8 jaar kan duren, zal in juni 2020 een nieuwe voorzitter aantreden. De algemene vergadering heeft Koen Kempeneers aangeduid om de voorzittershamer op te nemen vanaf juni 2020 tot de volgende bestuursverkiezingen van juni 2023. Koen Kempeneers (net 50 jaar geworden) is zaakvoerder van Janssens ramen en deuren uit Merksem (Antwerpen). Hij is al vele jaren actief lid van de raad van bestuur van Bouwunie.

De algemene vergadering herkoos ook nog Johan Debuf, zaakvoerder van Oxfloor uit Kortrijk, als woordvoerder sectorale onderhandelingen, en Peter Suys (van Eurabo uit Ronse) als ondervoorzitter. Koen Kempeneers zal hem gedurende 1 jaar – tot juni 2020 – flankeren als co-ondervoorzitter.

Met de vernieuwde, dynamische ploeg blijft Bouwunie aan de weg timmeren voor een kmo-vriendelijke bouwomgeving, de verdediging van de bouw-kmo’s en de promotie van de bouwberoepen.

De algemene vergadering van Bouwunie vond plaats in het Callebaut-Chocolate Academy Centre in Wieze. Na het officiële gedeelte volgde een sterke analyse van de verkiezingsuitslag van 26 mei, met af en toe een humoristische bedenking, door VRT-journalist Marc Van de Looverbosch.


Foto: Voorzitter Filip Verkest (midden) en ondervoorzitters Peter Suys (links) en Koen Kempeneers (rechts)