Gent voert een lage-emissiezone in vanaf 2020

De Gentse binnenstad is vanaf 1 januari 2020 een lage-emissiezone (LEZ). Gent blijft bereikbaar met de (vracht)wagen, maar de meest vervuilende diesel- en benzinevoertuigen mogen het gebied binnen de stadsring (R40) dan niet meer in. Binnen die zone zullen strenge uitstootnormen en toelatingsvoorwaarden gelden.

Rijdt u dikwijls met de (vracht)wagen naar de Gentse binnenstad? Levert u geregeld materiaal of ligt uw zaak in de toekomstige lage-emissiezone? Ga na of uw voertuig de Gentse LEZ nog binnen mag op www.lez2020.gent. Sommige voertuigen zullen de LEZ wel nog binnen mogen na betaling van een toegangstarief. De tarieven hiervoor worden in de loop van 2019 bekendgemaakt. Op de website vindt u ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen.

Wilt u zich nu al voorbereiden op de komst van de LEZ? Denkt u erover om uw wagenpark te vergroenen? Of twijfelt u over de aankoop van een nieuwe bedrijfswagen? Bekijk dan op www.lez2020.gent of u als Gentse ondernemer recht heeft op een premie of subsidie.