Krijg je je vacature niet meer ingevuld? VDAB gaat ver om voor jou de geschikte kandidaat te vinden!

Zijn er voor jouw vacature geen kandidaten meer te vinden in Vlaanderen, Brussel of Wallonië, dan kijkt VDAB ook over de grens. Dankzij een ruim netwerk van partners binnen en buiten de EU kan je via VDAB ook internationaal rekruteren.

Aanwerven buiten Vlaanderen gebeurt in de eerste plaats voor de meest structurele knelpuntvacatures. Daar zitten behoorlijk wat jobs uit de bouwsector bij. Kies je voor VDAB, dan reken je op:

  • professionele informatie en ondersteuning, zowel voor jou als voor de buitenlandse kandidaat

  • verspreiding en publicatie van je vacature bij de verschillende partners in het buitenland. Daarbij wordt vooral gekeken naar landen en regio’s die voor jouw vacature nog voldoende kandidaten hebben.

  • deelname aan jobbeurzen (online en/of onsite) in het buitenland. Als bedrijf kan je hier zelf aan deelnemen en meteen je geschikte kandidaten ontmoeten. Je kan er ook voor kiezen om je vacatures mee te geven met een vertegenwoordiger van VDAB die een eerste selectie maakt.

  • specifieke rekruteringsacties en projecten die, in samenwerking met de buitenlandse partners, voor jouw vacatures kunnen worden georganiseerd. Zo worden er unieke ‘Work in Flanders Days’ georganiseerd, speciaal voor bedrijven uit Vlaanderen.

  • een website voor buitenlandse kandidaten met vacatures en informatie over wonen en werken in Vlaanderen

Wil jij ook ver gaan om je ideale kandidaat te vinden? Heb je graag wat meer informatie over onze gratis internationale dienstverlening? Mail de internationale VDAB bemiddelaars: international@vdab.be