Nieuwe campagne "Laureaten van de Arbeid" voor houtsectoren


Het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid (KIEA) organiseert samen met de representatieve werknemers- en werkgeversorganisaties, waaronder Houtunie Houtbewerkers, opnieuw een campagne voor de uitreiking van eretekens aan de Laureaten van de arbeid.
De vorige campagne in de houtsector vond plaats in 2014-2015.

De titel van Laureaat van de arbeid maakt deel uit van een lange traditie om mensen te huldigen voor hun professionele inzet.

Afhankelijk van een aantal specifieke criteria behaalt de kandidaat de titel van Laureaat van de Arbeid, in een aantal mogelijke graden (labels): “Professional van het hout”, “Specialist van het hout” of “Expert van het hout”.

Deze selectieprocedure staat open voor iedereen die werkt in een van de volgende sectoren: Houtverwerkende nijverheid, Ambachtelijke houtbewerking, Bosbeheer, Bosontginning, Zagerijen en Houthandel.
Zowel arbeiders, bedienden als zelfstandigen komen in aanmerking.
De beoordeling van de kandidaturen gebeurt aan de hand van het inschrijvingsformulier.

De lijst van de Laureaten wordt bij Koninklijk Besluit bekrachtigd. De eretekens worden tijdens een evenement overhandigd aan de Laureaten. Deze overhandiging is voorzien in maart of april 2020.

Hoe inschrijven?

Het inschrijvingsformulier, het reglement en andere info is te vinden op de website van het Koninklijk Instituut (www.iret-kiea.be). Het inschrijvingsformulier kan ook aangevraagd worden via e-mail op info@iret-kiea.be.

De uiterste inschrijvingsdatum is 15 oktober 2019.