Nieuwe CBO-procedure sociale woningbouw

130 miljoen euro en extra voorbereidingstijd voor nieuwe CBO-procedure

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) lanceerde op 1 oktober 2020 een nieuwe procedure Constructieve Benadering Overheidsopdrachten (CBO). Met CBO wil de VMSW private initiatiefnemers stimuleren om sociale woningen te bouwen.

De VMSW publiceerde dit jaar haar CBO-procedure vroeger, waardoor u meer tijd heeft om uw kandidatuur voor te bereiden. Het budget bedraagt opnieuw 130 miljoen euro: 100 miljoen euro voor sociale huurwoningen, 30 miljoen euro voor sociale koopwoningen.

Voorstel indienen tegen 12 februari 2021

U stelt een totaalproject voor: u staat in voor het grondaanbod, het ontwerp en de bouw van sociale woningen. Bijna in heel Vlaanderen kunt u projecten realiseren: 68 van de 88 sociale huisvestingsmaatschappijen stellen (delen van) hun werkingsgebied ter beschikking.

Via e-Procurement dient u uw kandidatuur in tegen 12 februari 2021. U stelt hierbij uw onderneming en projectsite voor. Als uw kandidatuur voldoet, dan nodigt de VMSW u uit om tegen eind augustus 2021 een ontwerp van de woningen uit te werken.

Meer informatie?

Alle documentatie en informatie vindt u op de website van de VMSW.

De VMSW organiseert ook twee digitale informatiemomenten via Teams om de CBO-procedure toe te lichten. U kunt kiezen tussen de volgende momenten:

  • dinsdag 10 november van 14 tot 15 uur
  • donderdag 19 november van 10 tot 11 uur

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier.