Oplichter verkoopt slecht gereedschap

De politie Zuiderkempen waarschuwt voor een oplichter die minderwaardig gereedschap verkoopt voor kwaliteitsvol werkmateriaal. De man ging donderdag tussen 12 uur en 13 uur langs in de Harmoniestraat in Ramsel (Herselt). "Hij verkocht zogezegd professioneel materiaal, maar toen de koper het gerief controleerde, bleek hij te zijn opgelicht", vertelt een woordvoerder van de lokale politie Zuiderkempen. "De kwaliteit was niet zoals ze beloofd was."

Ook een lid van Bouwunie is ondertussen in aanraking gekomen met deze oplichterij. En meldde dit naast de politie ook aan onze juridische dienst.

Hij gaf deze extra informatie mee:

"Hij rijdt met een donkergrijze Ford transit met Duitse nummerplaat. Hij stelt zich voor als importeur van kwaliteitsgereedschappen als Facom, Kranzle en Honda met de naam DegeJani BV uit Maastricht. Hij geeft een visitekaartje af zonder naam. De geleverde producten worden onder deze naam verkocht, maar blijken van het merk "Mil Germany" en "Munich Tools", of "Jet" te zijn. De onbekende merknamen werden overplakt met een sticker van de A-merken.

De politie vermoedt dat de man al aan meerdere personen minderwaardig gereedschap heeft verkocht. Het voertuig van de oplichter, een wagen met buitenlandse nummerplaat, staat geseind.

Hebt u zelf gelijkaardige ervaringen? Meld deze zeker aan uw lokale politie.