Studieavond: De bouwplaats planmatig en veilig ingericht!

Het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen voor de Bevordering van de Arbeid organiseert op donderdag 10 oktober 2019 in samenwerking met Constructiv, de Confederatie Bouw, Bouwunie en Prebes Oost-Vlaanderen een studieavond met als thema: de bouwplaats planmatig en veilig ingericht = klaar voor een veilig project!

Al tijdens de ontwerp- en voorbereidingsfase denken alle betrokken partijen best na over de bouwplaatsinrichting..Maar de effectieve planning en de verwezenlijking ervan behoren tot de uitdagingen van de aannemer. Een goede planning en inrichting zijn belangrijk voor de veiligheid, het welbevinden en de efficiëntie. Het gaat om veilige door- en toegangen, een geschikte plaats om te eten en te vergaderen, vlot bereikbare laad- en losplaatsen, opslag van bouwmaterialen, verlichting, ,…

  • Hoe zat dat nu weer met de verplichtingen ons opgelegd door de betrokken overheden?
  • De praktijk leert ons dat het inrichten van een bouwplaats niet altijd een ‘makkie’ is. Hoe plan ik dit? Met welke praktische aspecten dien ik rekening te houden?
  • ’t Ja, en wat op de ‘kleinere’ bouwplaatsen?
  • Moet ik afspraken maken?

Bovenstaande vragen vormen de ruggengraat van deze studieavond. Een unieke gelegenheid om te leren uit ervaringen van anderen.

Praktisch

  • Donderdag 10 oktober vanaf 18 uur

  • Auditorium De Schelde, PAC Het Zuid, W. Wilsonplein 2 in Gent. Betalend parkeren in ondergrondse parking Gent-Zuid (soms volzet), St. Pietersplein (10 min. stappen) en De Reep (5 min. stappen). Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit station Gent-Sint-Pieters met bus 70 of 71 (10min.) of tram 1 of 2

Deelnemen is gratis maar schrijf u in voor 8 oktober

Hier vindt u het volledige programma en kan u inschrijven