Tweede bouwcongres over communicatie: “We moeten meer knuffelen op de bouwwerf”

230 bouwprofessionals tekenden op 22 november present voor het tweede Bouwunie Bouwcongres. En ook dit keer hadden de afwezigen ongelijk. In een nokvol KBC auditorium werden de diverse terreinen van de aannemer besnuffeld op zoek naar goede communicatie.

In een stevig tempo werden tips uitgewisseld in relatie tot de klant, de adviseur, het gezin, de bouwpartners en de medewerkers. VRT journaliste Hanne Decoutere leidde de dans en zag dat het goed was. Het congres verveelde niet, maar amuseerde en informeerde. De avond werd doorspekt met ludieke intermezzo’s, zoals ‘De grote adviseursquiz’.

Journalist en bioloog Dirk Draulans entertainde het publiek met verrassende tussenkomsten waarin hij de vertaalslag maakte naar de natuur. Want ook daar is optimale communicatie niet altijd evident. Spreker van het jaar 2016 Karl Raats zorgde voor de kers op de taart met zijn eigenzinnige conclusie van het congres.

Als er na dit Bouwcongres één iets duidelijk is: vakkennis en goede communicatie gaan in hand in hand. Dus: communiceer!

Bekijk het uitgebreid beeldverslag op facebook