VDAB bouwt mastercampus in Roeselare

De Vlaamse regering gaf twee jaar terug groen licht voor de bouw van een nieuwe mastercampus in Roeselare voor de VDAB. Aan het project hangt een prijskaartje van 61,7 miljoen euro, gespreid over de jaren 2018 tot 2022. Daarmee worden zowel de aankoop van de gronden als van de bouw gedekt. De nieuwe mastercampus bevindt zich op Roeselare Haven Zuid, langs de autosnelweg E403/A17 ter hoogte van afrit Roeselare Haven.

De ingebruikname wordt gepland in 2023-2024. De nieuwbouw komt op terreinen langs de autosnelweg E403 aan de afrit Roeselare Haven. Daar worden al verschillende maanden opleidingen van de VDAB georganiseerd.
VDAB kiest steeds meer voor het concept van een mastercampus, waar alle opleidingen en expertise samengebracht wordt, zodat een bredere doelgroep nog efficiënter begeleid kan worden, met extra aandacht voor de technologische vaardigheden van de toekomst. Een mastercampus richt zich op werkzoekenden, leerlingen, studenten én werknemers. Ze werkt aan alle facetten van competentieversterking en biedt daardoor veel voordelen.

Ook partnerorganisaties van VDAB, zoals Bouwunie, zullen er activiteiten kunnen organiseren en dat is een goede zaak.