Volgsysteem van ABAX biedt veel meer dan verwacht

Er zijn andere soorten activa die technisch gezien geen deel uitmaken van een vloot, maar die wel belangrijk zijn voor uw projecten. Denk aan containers, trailers, graafbakken, elektrisch gereedschap en machines zoals generatoren of pompen. Wanneer dergelijke activa op een onbekende plaats wordt achtergelaten of elders dan verwacht ingezet moet worden, kan dit uw projecten vertragen.

Het inzetten van telematica is dan de oplossing dat zal u niet ontgaan zijn. Daarom bieden veel fabrikanten al de mogelijkheid aan om een tracking oplossing van hun merk te nemen. Voor u als beheerder betekent het dat informatie gefragmenteerd is over diverse programma’s en deze zijn vaak moeilijk te koppelen zijn aan de eigen bedrijfs-software.

Laat data uit telematica niet langer verspreid en ontoegankelijk zijn
Wilt u geen gedoe meer om tussen programma’s te switchen en meerdere accountnamen en wachtwoorden te gebruiken. Door een oplossing te gebruiken die een uniform beeld biedt achter één login, is het makkelijker en sneller om een ​​overzicht te krijgen van alle bedrijfsmiddelen. Merk neutrale platformen zoals ABAX Smart Connect worden ingezet als aanvulling op de diepgaande data van de fabrikant. Zo is het platform van ABAX ideaal voor het dagelijkse beheer terwijl de diepgaande machine data voor storingen en diagnose, beschikbaar blijft op het platform van de fabrikant. De gestandaardiseerde data koppeling geeft echter al veel gedetailleerde informatie voor de beheerder.

Alles op één overzichtelijk platform en beschikbaar voor collega’s
Data gedreven beslissingen met ondersteuning van telematica zijn eenvoudiger en betaalbaarder geworden. ABAX laat dit zien doordat het platform toegankelijk is voor iedereen die binnen uw organisatie een nood heeft. Maar ook door een uitgebreide functionaliteit te bieden. Als beheerder heeft u het overzicht over voertuigen, materieel, machines en gereedschappen en alle bijbehorende details. Dit alles in één applicatie en zelfs op een interactieve kaart. Andere collega’s kunnen toegang krijgen met bijvoorbeeld de mobiele app. Dit om bijvoorbeeld hun ritregistratie in te zien of om snel te zoeken waar bepaalde machines/ gereedschappen zijn.

Neem slimmere beslissingen - op basis van nauwkeurige gegevens
Bespaar op brandstof en onderhoud door goed rijgedrag te stimuleren. Rijstijl wordt binnen het platform van ABAX op veel punten gemeten en met de score is het mogelijk om medewerkers te stimuleren. Met behulp van de realtime trackingfunctionaliteit kunnen bedrijven hun voertuigen en machines ook efficiënter plannen en routeren. Als er gedurende de dag nieuwe banen worden toegevoegd aan een bestaande planning, kunnen bedrijven het werk toewijzen aan voertuigen in de buurt; bespaart tijd en brandstofkosten. Nu duurzaamheid voor de meeste bedrijven hoog op de agenda staat, worden vlootactiviteiten vaak als een belangrijk stukje van de puzzel gezien. Voertuigen en machines met een verbrandingsmotor (ICE) zijn CO2-emissiebronnen en bedrijven staan steeds meer onder druk om hun impact waar mogelijk te beheersen en te verminderen.

Verrassend meer dan verwacht
ABAX biedt dus veel meer dan standaard telematica. Het is een platform waar u nu en in de toekomst veel functionaliteit op gaat kunnen vinden. Van standaard tracking tot aanvullende diensten die kosten baseren op werkelijk gebruik middels de beschikbare data.
Meer weten? Bezoek onze website of neem contact op met een van onze consultants.