Vruchtbaar overleg met Minister Diependaele

Recent tekende Bouwunie present op een overleg met Minister Diependaele over bestaande groepsaanbestedingsprocedures sociale woningbouw in Vlaanderen.
Bedoeling was om samen met de aanwezige huisvestingsmaatschappijen (shm’s), sociale verhuurkantoren (svk’ s) en aannemers te kijken naar verbetermogelijkheden inzake CBO, SVK Pro, raamcontracten inzake desgin & build (D&B) enz...

Bouwunie heeft vooreerst gewezen op het belang van het klassieke aanbesteden, naast de genoemde aanbestedingsvormen. Ook van belang is de grootte van de overheidsopdrachten, zodat de bouwkmo aan de bak kan komen. Ook moeten kansen gaan naar innovaties zoals modulair en circulair bouwen.
Tevens lanceerden we de piste van een ‘consulent sociale woningbouw’, naar analogie met het energieconsulentenproject van vorige Vlaamse regeringen. Een beetje gelijkaardig daaraan zou een ‘consulent sociale woningbouw’ dan kunnen instaan voor gerichte communicatie, het begeleiden van bouwbedrijven, het organiseren van meet-your-buyer sessies enz.