Waar vind ik handige tools om te plannen?

Welk type software best geschikt is voor uw bedrijf, hangt samen met hoe uw bouw- of installatiebedrijf werkt. Of u nu als schilder, stukadoor, installateur…. veel korte opeenvolgende werven heeft, of als woningbouwer langdurige projecten met relatief veel taken: de aanpak is daarbij verschillend.

In het eerste geval heeft u vooral een zogenaamde ‘resourceplanning’ nodig, zoals met Visual Planning, Planning PME, Timaster… In het tweede geval heeft u eerder een tool nodig voor ‘projectplanning’, zoals bij MS Project, Gantter, Viewpath of Smartsheet. Of misschien zit uw bedrijf daar ergens tussenin, met veel projecten, die toch een zekere ‘flow’ moeten volgen? Dan heeft u een tool nodig voor een mix van beide types.

Gelukkig zijn veel tools voor resourceplanning ook wel geschikt om projectplanningen te maken, zolang het om niet té complexe projecten gaat.

In de Bouwunie-bouwtraining over goed plannen geeft Bart Coemans, expert planning bij WTCB, u een overzicht van de do’s en don’ts bij planning, en hij kan je ook meer vertellen over de verschillende pakketten. En hij maakt je wegwijs in het handige WTCB-sjabloon van MS-project, dat WTCB speciaal op maat van kmo-bouwbedrijven ontwikkelde.

Een collega aan het woord over hoe hij zijn planning aanpakt a.d.h.v. het WTCB-sjabloon van MS-Project? Luister dan naar de Bouwuniepodcast over Slim plannen met Danny Verboven van Verboven-Reynders