Ontdek de FACT-app, Het Digitale Beeldwoordenboek voor de Hout- en Meubelsector!

Wat is FACT?

Deze innovatieve digitale tool, genaamd 'First Aid Communication Tool' (FACT), vertaalt zorgvuldig geselecteerde vaktermen naar maar liefst 11 talen, waaronder Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Roemeens, Pools, Arabisch, Dari, Pashto, Somali en Oekraïens. Met FACT kunnen gebruikers zowel hun moedertaal als de gewenste doeltaal instellen, wat de communicatie op de werkvloer aanzienlijk zal verbeteren.

FACT is speciaal ontworpen om de communicatie met anderstaligen te vereenvoudigen. Naast tekst biedt de app ook beeldmateriaal en audio, en worden technische termen duidelijk uitgelegd. FACT is een onmisbare tool voor bedrijven in de hout- en meubelsector om mogelijke communicatie-uitdagingen op te lossen.

De hout- en meubelsector kampt met tekorten aan gekwalificeerd personeel, vooral vanwege de technische vereisten voor veel functies. De FACT-app biedt anderstaligen de ondersteuning die ze nodig hebben om succesvol in de sector aan de slag te gaan. Bovendien kunnen bedrijven hierdoor extra gemotiveerd worden om anderstalige werknemers aan te werven, dankzij de betrouwbare vertaalmogelijkheden van de app.

Gratis en offline te gebruiken

De FACT-app is gratis te downloaden via de Play Store en App Store en is volledig advertentievrij. Een groot voordeel van deze tool is dat hij offline te gebruiken is, wat handig is voor werknemers in afgelegen gebieden of met beperkte internettoegang.

Uitgebreide woordenschat en oefenmodules

Het beeldwoordenboek van FACT bevat meer dan 400 zorgvuldig geselecteerde termen, verdeeld over 7 categorieën: handelingen, materialen, gereedschap en machines, onderdelen van machines, afgewerkte producten, planlezen en begrippen. De app biedt daarnaast oefenmodules aan, zodat gebruikers de woordenschat kunnen oefenen en hun kennis kunnen verdiepen.

Project met vele partners

De ontwikkeling van de FACT-app is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen verschillende partners, waaronder de Provincie West-Vlaanderen, VDAB, POM West-Vlaanderen, Le FOREM en vele anderen. Het project wordt gesteund door de Provincie West-Vlaanderen, VDAB, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Waalse Regio.

Met FACT heeft de hout- en meubelsector nu een krachtig hulpmiddel in handen om de communicatie te verbeteren en de integratie van anderstalige werknemers te bevorderen. Dit initiatief wordt gezien als een gamechanger voor de sector, die hiermee een belangrijke stap zet in het oplossen van de huidige personeelstekorten en het versterken van de werkvloercommunicatie.

Voor meer informatie: jenny@woodwize.be